Berlin

LINIE 68
Linje 68 i Berlin er kåret som en af verdens smukkeste sporvognslinjer. Det er en 15 km lang tur gennem Berlins østlige forstæder, forbi naturområder, floden Spree og historiske monumenter.

DET OLYMPISKE STADION
Olympiastadion som ligger i den vestlige del af Berlin blev bygget af det nazistiske Tyskland op til De Olympiske Lege i 1936. Stadion har plads til 75.000 tilskuere og er til daglig hjemsted for fodboldklubben Hertha Berlin. Hver år afholdes den tyske pokalfinale i fodbold på Olympia Stadion.

STADION AN DER ALTEN FÖRSTEREI
Hjemmebane for 1. FC Union Berlin der spiller i 2. Bundesliga. Et stadion med en fantastisk kult-status ligger ude i skoven i forstaden Köpenick.

DIE MAUER
Billeder fra Muren som fra 1961 til 1989 adskilte Vestberlin fra Østberlin og resten af DDR. Det var DDR, der lukkede grænsen mellem de to dele af Tyskland (BRD og DDR). Selve konstruktionen af muren begyndte om natten mellem den 12. og 13. august 1961. Muren faldt 9. november 1989..

STASI MUSEUM
Forschungs- und Gedenkstätte Normannenstrasse, også kendt som Stasi Museum, er et museum og forskningscenter, der er indrettet i den tidligere østtyske efterretningstjeneste Stasis hovedkvarter i bydelen Lichtenberg i Berlin, Tyskland. Stasi blev opløst i december 1989. Berlins borgerkommite gjorde senere Stasihovedkvarteret til et museum og et nationalt mindested..

STASI FÆNGSEL
Gedenkstätte Berlin-Hohenschönhausen er et
museum indrettet i de bygninger, der fra 1951 til 1989 husede den daværende østtyske efterretningstjeneste Stasi´s varetægtsfængsel i Hohenschönhausen.
Museet blev indviet i 1994 og har som formål at vise metoderne og konsekvenserne af den politiske straf og undertrykkelse, som foregik i det SED-styrede DDR. Det var primært politiske fanger, der blev fængslet i Hohenschönhausen, hvor de blev psykisk og fysisk tortureret.